Contact
0485-382803
0485-382803
De Heksenboom
0485-382803
Terug

Nieuws

Agenda activiteiten 2018

De volgende leuke, maar ook leerzame, activiteiten staan gepland in 2018:

Zondag 1 april 2018, 1e Paasdag     Lammerenwandeling
Op 1e Paasdag wordt bij de schaapskooi, in de Staatsbossen van Sint Anthonis, de traditionele Lammetjesdag gehouden. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur, waarna u wandelend, door de bordjes te volgen, naar de Schaapskooi kunt. Hier staan de trotse (schapen)moeders te popelen om hun lammetjes te tonen. De boswachters van Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van IVN en Stichting Het Schaap staan u graag te woord om uitleg te geven over de schaapskudde. Kinderen kunnen de lammetjes van dichtbij bekijken.Volwassen kunnen een kopje koffie nuttigen. Ook voor de kinderen is er iets te drinken en een kleine versnapering . De wandelroute door het bos bedraagt ca. 2,5 km. U kunt ook over de verharde weg wandelen, deze route is ca. 1,7 km. Het meenemen van honden is in verband met de rust voor de dieren helaas niet toegestaan.

Zondag 27 mei 2018                        Wandelen onder leiding van een IVN-gids
Om 10.00 uur wordt u van harte welkom geheten in De Heksenboom onder het genot van een kop koffie. Vanaf 10.30 uur wandelt u samen met een IVN-gids door de Staatsbossen van Sint Anthonis waar u uitleg krijgt over de geschiedenis, de beplanting en de dieren die hier 'wonen'. Bij terugkomst kunt u op adem komen met een lekkere kop soep.
Kosten: € 7,50 per persoon (vooraf opgeven is niet nodig)

Zondag 10 juni 2018                         Schaapscheerdersfeest
In de Schaapskooi in de Staatsbossen van Sint Anthonis, kunt u het traditionele scheren van de schapen bijwonen, maar zijn er ook veel activiteiten voor de kinderen (o.a. broodjes bakken, soep bereiden, kinderboerderij, ponyrijden, scoutingspellen en klimparcours) en volwassenen (barbecue). Ook staan er diverse (informatieve) stands bij de Schaapskooi! Honden zijn aangelijnd toegestaan. 

Zaterdag 23 juni 2018        Nacht van een goei leven: van licht naar licht wandeling onder leiding van de boswachter
De boswachter van Staatsbosbeheer geeft al 40 jaar allerlei soorten rondleidingen door zijn prachtige gebied. Tijdens de 'Nacht van een Goei Leven' vinden er vele mooie evenementen plaats in Het Land van Cuijk' waaronder deze mooie 'Van licht naar licht wandeling'. Tijdens de wandeling wijst de boswachter u op de veranderingen in de natuur als het donker gaat worden, maar ook weer wat er gebeurt als de zon opkomt. Maar ook in de nacht is er van alles te beleven in het bos en op de heide. De wandeling is alleen geschikt voor goede wandelaars. De route is ca. 25 km lang. 
Om 21.15 uur wordt u van harte welkom geheten in De Heksenboom met koffie en gebak. Om 21.30 uur start de wandeling met als thema's ' overgang van licht naar donker' en 'Vogelzang incl. de nachtzwaluw'. Om 23.30 uur is er een pauze met een kampvuur en warme soep. Om 00.15 uur gaan we weer wandelen met als  thema 'Bosgeluiden -vleermuizen en stilte'. Om 02.15 uur is er een pauze en wordt u verzocht zelf eten of drinken mee te nemen. Op deze plek gaan we het nachtleven in het water bekijken. Om 03.00 uur gaan we wandelen met als thema 'De duisternis en de opkomst van de zon en de start van de Vogelzang'. De wandeling eindigt om ca. 05.30 uur met een ontbijbuffet. Het programma is onder voorbehoud. 
U dient zich vooraf in te schrijven via f.kalleveen@staatsbosbeheer.nl. Tel. 06-55858766. De kosten bedragen € 25,- per persoon. 

Woensdag 25 juli 2018            Wandelen onder leiding van een IVN-gids
Om 13.30 uur wordt u van harte welkom geheten in De Heksenboom onder het genot van een kop koffie. Vanaf 14.00 uur wandelt u samen met een IVN-gids door de Staatsbossen van Sint Anthonis waar u uitleg krijgt over de geschiedenis, de beplanting en de dieren die hier 'wonen'. Bij terugkomst kunt u op adem komen met een kop koffie en vers gebak.
Kosten € 7,50 per persoon (vooraf opgeven is niet nodig)

Vrijdag 21 september 2018        Nachtwandeling onder leiding van IVN & Staatsbosbeheer
Onder leiding van IVN en Staatsbosbeheer maakt u een speciale avond-/nachtwandeling door de Staatsbossen van Sint Anthonis. De wandeling is geschikt voor het hele gezin. Een spannende tocht in de schemer en het donker, over de heide en in het donkere bos.U wandelt de uitgezette route zonder begeleiding van een gids. U volgt de route door de verlichte breekstaafjes te volgen. Maak zo min mogelijk gebruik van een zaklamp. Dit licht zorgt er namelijk voor dat u slechter ziet in het donker.
Op de route komt u op verschillende plekken IVN-gidsen tegen die u over nacht gerelateerde onderwerpen van alles gaan vertellen en laten zien. Zo gaat u samen met de gidsen nachtvlinders vangen en determineren (op naam proberen te brengen). U komt de boswachter tegen die u vertelt over het beheer van het gebied. De gidsen van de vogelwerkgroep hopen u de nachtzwaluw en de bosuil te laten horen. En op een heel mooi plekje in het bos wacht Marijke van Bergen u op om u een verhaal te vertellen waar u van gaat glimlachen. Bijna op het einde van de wandeling houdt de boswachter een gezellig kampvuur brandend (mits er geen code rood is afgegeven). Onder het genot van een lekkere kop soep of een beker warme chocolademelk praten we nog even na over de wandeling.
U dient zich vooraf op te geven via marjosimons11@gmail.com (IVN). De vertrektijd gaat in volgorde van aanmelding. De 1e groep vertrekt om 19.30 uur, daarna starten de volgende groepen om de 15 minuten tot 21.00 uur. Een groep bestaat uit 15 personen.
De kosten bedragen € 10,- per volwassene en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar. Indien u lid bent van het IVN betaalt u € 5,- per persoon. Het bedrag dient vooraf overgemaakt te worden op rekening NL92RABO0131191675 (rekening IVN de Maasvallei), o.v.v. 'nachtwandeling 21 september'.

Zondag 04 november 2018             Wandelen onder leiding van een IVN-gids
Om 10.00 uur wordt u van harte welkom geheten in De Heksenboom onder het genot van een kop koffie. Vanaf 10.30 uur wandelt u samen met een IVN-gids door de Staatsbossen van Sint Anthonis waar u uitleg krijgt over de geschiedenis, de beplanting en de dieren die hier 'wonen'. Bij terugkomst kunt u op adem komen met een lekkere kop soep.
Kosten € 7,50 per persoon (vooraf opgeven is niet nodig)


Mogen wij u ook verwelkomen tijdens één van deze aantrekkelijke activiteiten?!← Terug naar het overzicht